1. Orbea-cup by Ajopyörä on Lounais-Suomessa käytävä pyöräilyn kilpailusarja. Kilpailijalla ei tarvitse olla Suomen Pyöräilyn kilpailulisenssiä. Sarja koostuu eri pyöräilylajien kilpailuista, joita alueen seurat järjestävät. Aluemestaruuskilpailut kuuluvat aluesarjaan. Aluemestaruuskilpailuun osallistuvilta edellytetään jäsenyyttä lounais-suomalaisessa rekisteröidyssä pyöräilyseurassa ja kyseisen seuran edustusta.

2. Kilpailuissa noudatetaan Suomen Pyöräilyn kilpailusääntöjä kuitenkin alueellisesti ja kilpailuiden kokoon soveltaen. Kilpailuissa noudatetaan normaaleja liikennesääntöjä.

3. Pyöräilykypärän käyttö on pakollinen. Pyörän tulee olla kyseiseen kilpailumuotoon soveltuva ja kaikenlaiset moottorilliset avustukset on kielletty.

4. Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjien toimesta, joten jokaisen osallistujan tulee huolehtia itse omasta vakuutusturvastaan. Kilpailija vastaa itse aiheuttamistaan vahingoista.

5. Kilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu kilpailupaikalla puoli tuntia (½ h) ennen kilpailun alkua tai mahdollisesti järjestäjän toivomuksen mukaan ilmoitetulla tavalla. Ilmoittautumisella hyväksyt, että nimesi ja tuloksesi julkaistaan tuloslistauksessa. 

6. Kilpailijoiden tulee tutustua ja tuntea kilpailureitti ennen lähtöä.

7. Kilpailusarjat ovat seuraavat:
M10, M12, M14, M16, M40, M50, M60, M70, M-yleinen,
N10, N12, N14, N16, N40, N50, N60, N-yleinen
Harraste (ei jaeta cup-pisteitä, yhteinen sukupuoleen ja ikään katsomatta)
Sarjaan osallistutaan Suomen Pyöräilyn sarjajaon mukaisesti. Kilpailija saa pisteistä vain yhdessä luokassa kauden aikana!

8. Kilpailija saa ajaa useamman lähdön eri sarjoissa samassa kilpailuissa, mutta pisteitä saa vain omasta luokasta.

9. Kilpailija saa pisteitä seuraavasti: voittaja 20 p, toinen 15 p, kolmas 11 p, neljäs 8 p, viides 6 p, kuudes 4 p, seitsemäs 2 p. Jokainen seuraava osallistuja saa 1 pisteen.

10. Lopputuloksiin päästäkseen pitää osallistua vähintään kolmeen (3) osakilpailuun. Lopputuloksiin lasketaan mukaan kilpailijan kahdeksan (8) eniten pisteitä tuonutta osakilpailua. Tasapisteissä loppusijoitus määräytyy sen mukaan, kenellä kilpailijoista on enemmän parempia pistesijoituksia. Jos tilanne on edelleen tasan, sijoitukset jaetaan tasan.

11. Lopputuloksien mukaan jokaisen sarjan kolmelle parhaalle jaetaan palkinnot myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.